Robogó szerelés, tuning - Hogyan tudom megcsinálni?

E10 benzin robogóba?

 

 

Több vásárlónk is  érdeklődött nálunk a 2020. év elején bevezetésre kerülő E10 üzemanyag használatával kapcsolatban.

Megvizsgáltuk, megkérdeztük.

 

 

Tuningolt és gyári robogóknál egyaránt előforduló hibalehetőség a kontrasztrugó gyengülése.

Mi történik, ha gyenge a kontrasztrugó?

Miért van szükség ennek a robogó alkatrésznek az időszakos cseréjére, ellenőrzésére?

 

Tuningolni szeretném kicsit a robogót, mit, miket javasoltok? Kicsit menjen jobban, az sem hátrány, ha nem fogyasztana többet, mint most. Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket szegeznek nekünk néha üzletünkben a vevőink. Kipufogó csere, variátor, kuplung, membrán csere? Kezdjük el a karbival! Lássuk mit, hogyan illik csinálni.

Motowell led lámpa javítás

 

Régebbi Motowell Magnet ill. Crogen RS robogók esetében gyakran előforduló hiba a lámpába integrált ledek meghibásodása.

Mitől megy tönkre?

Javítható?

Tönkre ment egyáltalán?

Miért nem indul a robogóm?

 

Süt a nap, a napi közép hőmérséklet néha már-már meghaladja a 10-15 fokot. Sokan ebben az időszakban ébresztik fel a robogót, motort a hosszú téli álomból. Persze olyanok is akadnak szép számmal kis hazánkban, akik az egész téli időszakot végig robogózták, a leg különfélébb Tucano Urbano robogós téli kiegészítőkkel. Na de lássuk csak, akik most vennék elő a gépet, milyen problémákkal találkozhatnak. Ebben a cikkünk leginkább a 2 ütemű robogó tulajdonosoknak szól, bár sok esetben a 4 ütemű robogóknál is elő fordulhatnak hasonló gondok.

Leginkább a robogó tuningolók körében használatos ez a kifejezés: Variátor hézagolás.

Hogyan kell ellenőrizni? Miért fontos? Mire kell figyelni? Megmutatjuk!

 

Ha a robogónk alatt hűtő folyadék csöpögést tapasztalunk, biztosak lehetünk benne... Tönkrement a vízpumpa.

A cikkben részletesen bemutatjuk, lépésről-lépésre, képekkel, hogy hogyan tudjuk kicserélni otthon a robogó vízpumpáját.

 

Egyre több régebbi olasz és japán robogó esetében ütközünk problémába, ha a féknyeregről van szó. Felújításuk a felújító szettek árának köszönhetően a legtöbb esetben sok pénzbe kerül, olykor pedig nem is beszerezhető az adott típushoz az alkatrész, amire mindenképpen szükség lenne.

Mi a megoldás?

Valahogyan javítani kell, hiszen fékre szükségünk van...

 

Hogyan is működik? Mi vezérli? Miért van rá szükség? Ilyen és ehhez hasonló kérdések és a hozzájuk tartozó válaszok.

Célkeresztben a robogó automata szivató.

 

Ebben a robogó szereléssel kapcsolatos rövid cikkünkben egy nem túl drága, de mégis nagy galibát okozható alkatrészről lesz szó. Valami miatt nagyon sok esetben megfeledkeznek erről az alkatrészről, amivel súlyos károk keletkezhetnek a robogó variováltójában.

 

 

Egy robogó vagy motor megfelelő úttartása minden esetben nagyon fontos. Egy kopott gumi, egy csillapító hatással már nem rendelkező rugóstag vagy egy rossz, elhasználódott, szimmeringes teleszkóp miatt a motor instabillá, bizonytalanná válhat. A biztonság érdekében javasolt odafigyelni ezekre az alkatrészekre! Ebben a cikkünkben egy kis segítséget nyújtunk az első teleszkópok otthoni kicseréléséhez.

 

Napjainkra egyre több féle gyártó kínálatában találjuk meg a variátor görgőket. Ezek a műanyag házba öntött aluminium vagy réz hüvelyek határozzák meg, milyen fordulatszámon dolgozzon a robogónk variováltója. A sok féle gyártó sok féle minőséget és sok féle típust készít. Léteznek egyszerű és olcsó, a leg különbféle színekben pompázó műanyag házzal készített görgők, önkenő műanyag házzal rendelkező görgők és olyanok is, amikhez a gyártó speciális zsírt ad azért, hogy még jobban működjön a váltó. Létezik forgásirányos és sima, vásárolhatunk "kocka" és kerek görgőket is. Érdemes megvenni a drágábbat? Mi a különbség? Van egyáltalán különbség? Kiderítjük!

 

Benelli 49X tulajdonosoknak nyújtunk egy kis segítséget ebben a cikkben. A robogó hátsó részénél, a sárvédőn, az ülés alatt olaj szerű anyag megjelenését vette észre a tulajdonos. Ezzel a "hibával" került szervizünkbe.

Honnan kerül oda az az olaj?

Hogyan tudunk riasztót szerelni Keeway robogónkba? Megmutatjuk!

Sokan emlékeznek még, amikor a Keeway, Motowell robogók gyárilag riasztó egységgel gördültek ki az összeszerelő gyárból. Napjainkra ez a lehetőség megszűnt, riasztót kizárólag saját magunk tudunk beépíteni robogónkba. Szerencsénkre a gyártó a felfogatási helyeket és a csatlakozási pontokat meghagyta, így az utólagos beszerelés lehetőségét biztosította az ügyfélnek.

Egy Keeway Hurricane 50 robogó élete.

Ez a cikk egy kicsit más lesz, mint az eddig megszokottak. Egy Keeway Hurricane 50 ccm-es, 2 ütemű robogó életének első viszontagságos, majd életének második szakaszáról lesz szó, ahol egy teljes megújuláson esik át.

Nem működik a sebesség mérő a digitális Motowell műszerfalon?

Segítünk, hogy ne kelljen - feleslegesen - megvásárolni az új, drága műszerfalat.

Egy egyszerű, ám annál fontosabb alkatrész működését és kicserélésének lépéseit mutatjuk be. Sokan nem is gondolnák, hogy egy membrán mennyi bosszúságot tud okozni a robogó használójának. Nehézkes hideg indítás, megnövekedett fogyasztás, nem megfelelő gáz reakció és még sorolhatnánk...

 

Robogóknak - mint minden más járműnek - van gyárilag megadott szerviz intervalluma, amiben a gyártó előírja, mikor, mit kell cserélni, ellenőrizni. Tartsuk be és a robogó meg fogja hálálni!

Egy nem kimondottan javítással kapcsolatos cikk, ám mindenképpen figyelem felkeltő, hogyan lehet kicsit több, mint 6000 km alatt tönkretenni egy robogót. :(

 

Egy akkumulátort bárki be tud üzemelni, ha tudja a módját.
Megmutatjuk, hogyan is kellene valójában.

 

Robogók, motorkerékpárok szivacsos légszűrő házaik tisztítása, karbantartása.

Robogó hajtómű olaj csere:

Hogyan fogjunk neki?

Mire figyeljünk oda?

Milyen szerszámokra és segédanyagokra lesz szükségünk a javítás, karbantartás során?

 

Webáruház készítés